čtvrtek 24. srpna 2017

Recenze: Malý princ (antoine de saint-exupéry)- Správné vidíme jen srdcem, na to je třeba pamatovat

Kniha mě uchvátila především tím, že i když je, primárně určena dětem nabízí toho spoustu i starším čtenářům. Autorovi se povedlo vytvořit krásný svět a zvídavého malého prince musí prostě milovat všichni bez ohledu na věk. Dále musím vyzdvihnout krásné ilustrace, které celý příběh dotváří a bez nich by kniha měla jen poloviční kouzlo.

V příběhu se nevyskytují žádná nesrozumitelná slova nebo sáhodlouhá souvětí. Písmo je hodně veliké, takže stránky rychle ubíhají a čtenář si v klidu užívá ty krásné věty, které se mu objevují před očima.

 Při čtení jsem často přemýšlel nad tím, zda se skutečně jen slepě někam neženeme a nenacházíme čas se alespoň na pár vteřin zastavit a vychutnat si krásy tohoto světa.

 Panu Exupérymu se podařilo vytvořit příběh natolik silný, že na něj budu vzpomínat ještě hodně dlouho. Obzvlášť se mi vryla do paměti poslední odstavec této knihy, ve kterém autor žádá, abychom mu dali vědět, kdyby se Malý princ znovu objevil. Na malý okamžik jsem to chtěl skutečně udělat.
 Podle mého názoru za dokonalý příběh můžeme označit ten, který nás donutí zapomenout, že jde pouze o příběh. Toto se u tohoto díla povedlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat